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Puede ver todos los artículos producidos en la Universidad de Córdoba en la colección Artículos, capítulos… UCO.

Envíos recientes

  • Rutas metabólicas importantes en la formación de velo de flor 

    Moreno-García, Jaime; Mauricio, Juan C.; Moreno, Juan J.; López de Lerma Extremera, M. Nieves; Peinado Amores, Rafael; García-Martínez, Teresa (Universitat Rovira i Virgili, 2015)
    La crianza biológica de los vinos tipo Sherry es un proceso que se caracteriza por la formación y mantenimiento sobre la superficie del vino de una película (biofilm) de levaduras llamada “velo de flor” que aporta el ...
  • Alternativas a la elaboración artesanal de vinos dulces de uva Pedro Ximénez pasificada 

    Santiago, José I.; García-Martínez, Teresa; Moreno-García, Jaime; Peinado Amores, Rafael; López de Lerma Extremera, M. Nieves (Universitat Rovira i Virgili, 2015)
    Se han elaborado a partir de un mosto de uva Pedro Ximénez pasificada tres tipos de vinos: Vino Dulce natural, Vino Naturalmente Dulce y Pedro Ximénez tradicional, con los siguientes objetivos, a) demostrar que se puede ...
  • Flor Yeast: New Perspectives Beyond Wine Aging 

    Legras, Jean-Luc; Moreno-García, Jaime; Zara, Severino; Zara, Giacomo; García-Martínez, Teresa; Mauricio, Juan C.; Mannazzu, Ilaria; Coi, Anna L.; Zeidan, Marc Bou; Dequin, Sylvie; Moreno, Juan; Budroni, Marilena (Giuseppe Spano, 2016)
    The most important dogma in white-wine production is the preservation of the wine aroma and the limitation of the oxidative action of oxygen. In contrast, the aging of Sherry and Sherry-like wines is an aerobic process ...
  • Evaluation of Commercial Active Carbons for the Removal of s-Triazine Herbicides from Waters 

    Rojas Moreno, Francisco J.; Fuente Darder, Manuel de la; Marín, Rafael; Mayén Riego, Manuel; Rodríguez-Mellado, J. Miguel (David Publishing Company, 2011)
    The adsorption capacity of powdered active carbons, used in a water treatment facility, for the removal of the triazine herbicides propazine, prometryn and prometon, was evaluated. Kinetic studies showed that some of the ...
  • New Biosensor for Phenols Compounds Based on Gold Nanoparticle-Modified PVC/TTF-TCNQ Composite Electrode 

    Sánchez-Obrero, Guadalupe; Mayén Riego, Manuel; Rodríguez-Mellado, J. Miguel; Rodríguez-Amaro, Rafael (Electrochemical Science Group (ESG), 2012)
    A gold nanoparticle-modified PVC/TTF-TCNQ composite electrode with tyrosinase enzyme is proposed as electrochemical biosensor for detecting phenolic compounds in musts and wines samples using phenol and catechol as standards. ...

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