Listar DBTA-Artículos, capítulos... por autor "a9d62b43-ffea-4e1d-80bf-ac9fe44cbb5c"
Mostrando ítems 1-6 de 6
-
Aplicación de encuestas on line en el desarrollo de prácticas alimentarias abiertas y encadenadas
Moreno Rojas, Rafael; Cámara Martos, Fernando; Amaro López, Manuel Ángel; Gómez Díaz, R.; Vioque Amor, M.; Molina Recio, Guillermo; Medina Canalejo, Luis M. (UCOPress, 2017)Se han desarrollado encuestas on-line en diferentes asignaturas que tenían el uso de este tipo de herramientas como elementos de apoyo para el desarrollo de alguna de sus competencias. En función de los conocimientos previos ... -
Comparative Effects of Organic and Conventional Cropping Systems on Trace Elements Contents in Vegetable Brassicaceae: Risk Assessment
Cámara Martos, Fernando; Sevillano Morales, Jesús; Rubio-Pedraza, Luis; Bonilla-Herrera, Jesús; Haro Bailón, Antonio de (MDPI, 2021)Genotypes selected from 3 plant species (Brassica rapa, Eruca vesicaria and Sinapis alba) belonging to the Brassicaceae family were chosen to compare the concentrations of 9 inorganic elements (Cd, Co, Cr, Cu, Fe, Ni, Mn, ... -
Glucosinolates, Ca, Se Contents, and Bioaccessibility in Brassica rapa Vegetables Obtained by Organic and Conventional Cropping Systems
Cámara Martos, Fernando; Obregón Cano, Sara; Haro Bailón, Antonio de (MDPI, 2022)In northwest Spain and Portugal, there is a long tradition of cultivating B. rapa subsp. rapa to obtain turnip greens and turnip tops. Brassica rapa L. subsp. rapa (turnip greens and turnip tops) were grown under conventional ... -
Herramientas para el aprendizaje colaborativo en ciencias alimentarias y de la salud en la enseñanza universitaria y de formación profesional
Ruiz Sutil, Francisca; Salcedo Jiménez, Dolores; Sánchez Narváez, Carmen; Cámara Martos, Fernando; Moreno Rojas, Rafael; Sevillano Morales, Jesús; Moreno Ortega, Alicia; Rodríguez Delgado, Inmaculada; Amaro López, Manuel Ángel; Gómez Díaz, R.; Vioque Amor, M.; Ruiz Sutil, Francisca; Salcedo Jiménez, Dolores; Sánchez Narváez, Carmen; Ortiz de Andrés, María Luisa; Dastis Martín, María del Carmen (UCOPress, 2019)El presente proyecto ha pretendido la realización de prácticas docentes por parte de alumnos de 4º curso del Grado de Ciencia y Tecnología de los Alimentos, basadas en conocimientos sobre alimentación y nutrición, en ... -
Influence of dietary fibre and protein fractions on the trace element bioaccessibility of turnip tops (Brassica rapa) growing under Mediterranean conditions
Cámara Martos, Fernando (MDPI, 2024)Abstract The objective of this work was to study the influence of three dietary fibre fractions (pectin, gum arabic and cellulose) and three protein fractions (casein, lactalbumin and soy) on the trace element bioaccessibility ... -
Waist Circumference as a Preventive Tool of Atherogenic Dyslipidemia and Obesity-Associated Cardiovascular Risk in Young Adults Males: A Cross-Sectional Pilot Study
Hernández-Reyes, Alberto; Vidal, Ángela; Moreno Ortega, Alicia; Cámara Martos, Fernando; Moreno Rojas, Rafael (MDPI, 2020)Although the correlation coefficient between body mass index (BMI) and poor lipid profile has been reported, representing a cardiovascular risk, the need to find new early detection markers is real. Waist circumference and ...