• A Meta-Analytic Approach to Predict Methane Emissions from Dairy Goats Using Milk Fatty Acid Profile 

      Requena Domenech, Francisco; Peña Blanco, Francisco; Agüera, Estrella I.; Martínez Marín, Andrés L. (MDPI, 2020)
      The aim of this work was to develop an equation to predict methane yield (CH4, g/kg dry matter intake) from dairy goats using milk fatty acid (FA) profile. Data from 12 research papers (30 treatments and 223 individual ...
    • Metabolismo de los lípidos en los rumiantes 

      Martínez Marín, Andrés L.; Pérez Hernández, Manuel; Pérez Alba, L.M.; Carrión-Pardo, D.; Gómez-Castro, A.G. (Veterinaria.org, 2010)
      El objetivo de este trabajo fue revisar algunos aspectos del metabolismo lipídico y características relevantes de la grasa de la carne y la leche de los rumiantes. Los ácidos grasos disponibles para la absorción en el ...
    • Nutrición y calidad de la carne de los rumiantes 

      Martínez Marín, Andrés L. (Veterinaria.org, 2008)
      Aparte de los factores intrínsecos de los animales (raza, sexo) y de aquellos relacionados con el faenado y el procesado de la carne (sacrificio, maduración, conservación), la calidad de la canal y las cualidades organolépticas ...
    • Odd- and Branched-Chain Fatty Acids in Lamb Meat as Potential Indicators of Fattening Diet Characteristics 

      Gómez-Cortés, Pilar; Requena Domenech, Francisco; Correro Rueda, Marta; Fuente, Miguel Ángel de la; Schiavone, Achille; Martínez Marín, Andrés L. (MDPI, 2021)
      There is a growing interest of researchers in meat authentication in terms of geographical and dietary background of animals, and several analytical methods have been proposed for the purpose of investigating this. We ...