• español
    • English
  • English 
    • español
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • Revistas de la UCO
  • Revista Internacional de Turismo, Empresa y Territorio (RITUREM)
  • RITUREM. Vol. 03, N. 01 (2019)
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Revistas de la UCO
  • Revista Internacional de Turismo, Empresa y Territorio (RITUREM)
  • RITUREM. Vol. 03, N. 01 (2019)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Sostenibilidad, calidad, innovación y ventaja competitiva en el sector hotelero: un estudio de caso

Sustainability, quality, innovation and competitive advantage in the hotel sector: a qualitative study

Thumbnail
View/Open
riturem_3_1_1.pdf (306.0Kb)
Author
Pereira Moliner, Jorge
Molina Azorín, José Francisco
Taní Guilló, Juan José
Pertusa Ortega, Eva María
López Gamero, María Dolores
Publisher
UCOPress
Date
2019
Subject
Sector hotelero
Sostenibilidad turística
Calidad
Innovación
Competitividad
Hotel sector
Tourism sustainability
Quality
Innovation
Competitiveness
METS:
Mostrar el registro METS
PREMIS:
Mostrar el registro PREMIS
Metadata
Show full item record
Abstract
El propósito de este trabajo es analizar por qué hay hoteles más competitivos y rentables que otros. Para responder a esta pregunta, se integran dos enfoques teóricos recientes en el campo de la dirección estratégica de la empresa como son los microfundamentos y las capacidades dinámicas. Concretamente, se analiza cómo la sostenibilidad, la gestión de la calidad y la innovación, como capacidades dinámicas, son capaces de incidir en la competitividad hotelera. El análisis se realiza mediante una investigación cualitativa a través de entrevistas en profundidad a expertos del sector hotelero español.
 
The purpose of this paper is to analyze why there are more competitive and profitable hotels. To answer this question, two recent theoretical approaches are integrated in the field of strategic management of the company, such as microfoundations and dynamic capabilities. Specifically, it analyzes how sustainability, quality management and innovation, as dynamic capabilities, influence hotel competitiveness. The analysis is carried out through qualitative research through in-depth interviews with experts from the Spanish hotel sector.
 
URI
http://hdl.handle.net/10396/19107
Fuente
Revista Internacional de Turismo, Empresa y Territorio (RITUREM) 3(1), 1-21 (2019)
Versión del Editor
http://www.uco.es/ucopress/ojs/index.php/riturem/index
Collections
  • RITUREM. Vol. 03, N. 01 (2019)

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
© Biblioteca Universidad de Córdoba
Biblioteca  UCODigital
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Statistics

View Usage Statistics

De Interés

Archivo Delegado/AutoarchivoAyudaPolíticas de Helvia

Compartir


DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
© Biblioteca Universidad de Córdoba
Biblioteca  UCODigital