News

Puede ver todos los artículos producidos en la Universidad de Córdoba en la colección Artículos, capítulos… UCO.

Recent Submissions

  • Influence of Variety and Storage Time of Fresh Garlic on the Physicochemical and Antioxidant Properties of Black Garlic 

    Toledano Medina, María Ángeles; Pérez-Aparicio, Jesús; Moreno Ortega, Alicia; Moreno Rojas, Rafael (MDPI, 2019)
    Black garlic is made from the fresh kind, submitting it to a controlled temperature (~65 C) and humidity (>85 C) for a prolonged period of time. The aim of this study was to assess the di erences in the process and in ...
  • Physicochemical Characterization and Biological Activities of Black and White Garlic: In Vivo and In Vitro Assays 

    Toledano Medina, María Ángeles; Merinas Amo, María Tania; Fernández Bedmar, Zahira Noemí; Font, Rafael; Río-Celestino, Mercedes del; Pérez-Aparicio, Jesús; Moreno Ortega, Alicia; Alonso Moraga, Ángeles; Moreno Rojas, Rafael (MDPI, 2019)
    White and three types of black garlic (13, 32, and 45 days of aging, named 0C1, 1C2, and 2C1, respectively) were selected to study possible differences in their nutraceutic potential. For this purpose, garlic were ...
  • Aplicación de técnicas participativas para la asimilación de contenidos y su evaluación 

    Torres, Irina; Haba, Mª José De la; Montesinos Barrios, Pilar; Prados Siles, Francisco; Fernández García, I. (UCOPress, 2018)
    En los últimos años, la educación se ha centrado en el aprendizaje y en el desarrollo de métodos docentes enfocados hacia la evaluación continua y el fomento de la motivación y participación del alumnado. Con estos fines, ...
  • Ibero–American Consensus on Low- and No-Calorie Sweeteners: Safety, Nutritional Aspects and Benefits in Food and Beverages 

    Serra-Majem, Lluis; Raposo, Antonio; Aranceta-Bartrina, Javier; Varela-Moreiras, Gregorio; Logue, Caomhan; Laviada, Hugo; Socolovsky, Susana; Pérez-Rodrigo, Carmen; Aldrete-Velasco, Jorge Antonio; Meneses Sierra, Eduardo; López-García, Rebeca; Ortiz-Andrelluchi, Adriana; Gómez-Candela, Carmen; Abreu, Rodrigo; Alexanderson, Erick; Álvarez-Álvarez, Rolando Joel; Álvarez Falcón, Ana Luisa; Anadón, Arturo; Bellisle, France; Beristain-Navarrete, Ina Alejandra; Blasco Redondo, Raquel; Bochicchio, Tommaso; Camolas, José; Cardina, Fernando G.; Carocho, Márcio; Costa, Maria do Céu; Drewnowski, Adam; Durán, Samuel; Faundes, Víctor; Fernández-Condori, Roxana; García-Luna, Pedro P.; Garnica, Juan Carlos; González-Gross, Marcela; La Vecchia, Carlo; Leis, Rosaura; López-Sobaler, Ana María; Madero, Miguel Agustín; Marcos, Ascensión; Mariscal Ramírez, Luis Alfonso; Martyn, Danika M.; Mistura, Lorenza; Moreno Rojas, Rafael; Moreno Villares, José Manuel; Niño-Cruz, José Antonio; Oliveira, María Beatriz P.P.; Palacios Gil-Antuñano, Nieves; Pérez-Castells, Lucía; Ribas-Barba, Lourdes; Rincón Pedrero, Rodolfo; Riobó, Pilar; Rivera Medina, Juan; Tinoco de Faria, Catalina; Valdés-Ramos, Roxana; Vasco, Elsa; Wac, Sandra N.; Wakida, Guillermo; Wanden-Berghe, Carmina; Xóchihua Díaz, Luis; Zúñiga-Guajardo, Sergio; Pyrogianni, Vasiliki; Velho de Souza, Sérgio Cunha (MDPI, 2018)
    International scientific experts in food, nutrition, dietetics, endocrinology, physical activity, paediatrics, nursing, toxicology and public health met in Lisbon on 2–4 July 2017 to develop a Consensus on the use of ...
  • Puesta a punto y aplicación de una nueva herramienta metodológica adaptada al Espacio Europeo de Enseñanza Superior: píldoras informativas aplicadas en los Grados de Ciencia y Tecnología de los Alimentos (CYTA), Ingeniería Forestal (GIFOR) y Veterinaria 

    Posada Izquierdo, Guiomar Denisse; Ruiz Gómez, Francisco; García Gimeno, Rosa María; Navarro Cerrillo, Rafael M. (UCOPress, 2018)
    La masificación en las aulas de las universidades plantea grandes retos en el desarrollo de la enseñanza según el modelo del Espacio Europeo de Enseñanza Superior (EEES). El presente trabajo desarrolló una herramienta ...

View more