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Mostrando ítems 1-10 de 29
Diferenciación y maduración citoarquitectónica del prosencéfalo del perro
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1978)
An initial study undertaken with a view to interpretate the growth and cytoarquitectonic maturity in the prosencephalon of the dog in embryonic and phoetal stages. The Kluver-Barrera method was used allowing observation ...
Introducción al estudio y valoración de recursos forestales y arbustivos para el ciervo en el area ecológica de Sierra Morena. II. Evolución de los principios nutritivos brutos
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1978)
The author presents the seasonal evolution of the crude nutritive principles in some shrubby species of the climax vegetat:ion Durilignosa (Erica arborea L.,Quercurs ilex L., Arbutus unedo L., Pistacia lentiscus L., Mprtus ...
Aportaciones al estudio histológico del efecto de la ovariectomía sobre la zona reticular de las glándulas adrenales de ratas Wistar
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1978)
In this report we have studied through optical microscopy, the modifications that have taken place in the reticular zones of the adrenal glands of ovariotoniised female rats.
Cepa de Bacillus Alvei con capacidad reductora sobre los nitratos
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1978)
From combs, with typical characters of European foulbrood it has been found a strain of B. alvei with reducer capacity for nitrates and growing in Saboureaudglucose medium.
Cambios químicos durante la maduración del salchichón. 3. Modificaciones experimentadas por los compuestos nitrogenados solubles en agua
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1978)
During ripening of a Spanish dried sausage (salchichnn) there was an apparent increase of water soluble proteins at the begining of the process. It was followed by a decrease in the amount of soluble proteins. The increase ...
Aportaciones de la informática a la investigación inmunogenetica en grupos sanguineos y polimorfismos bioquímicos
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1978)
La flora arbustiva mediterránea y su valoración. VII. Nota sobre la evolución de la composición nutritiva de Cistus Ladaniferus L. (jara negra)
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1978)
The crude nutritive principles and mineral composition of Cistus ladaniferus L. are studied. C. ladaniferus is a little palatable but very frequent species in the Mediterranean area. Protein levels are adequate only during ...
La flora arbustiva mediterránea y su valoración. VIII. Nota sobre la evolución de la composición química de Arbutus Unedo L. (madroño)
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1978)
The evolution of mineral contents and their ratios in Arbutus unedo L. are studied. The analysis reveals that are adequate the concentrations of Ca, Mg, Fe, Mn and Cu in the whole period studied, bu N, K and Zn only have ...
Estudio comparativo entre el método estandar y la técnica mejorada con SMCA para la detección y recuento de bacterias proteolíticas
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1978)
For the detection and count of proteolytic bacteria in 83 samples of raw milk we have used the standard method (A.P.H.A., 1967) and the improved technics by Martley et at, 1970, with SMCA (Standard Method Caseinate Agar). ...
Cambios químicos durante la maduración del salchichón. 2: dinámica del nitrito y de los pigmentos cárnicos
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1978)
The amount of residual nitrite and meat pigments during aging of a Spanish dried sausage (salchichon) has been studied. The concentration of nitrite increased in the first period, probably due to the inclusion of nitrate ...