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    • Fast, Low-Cost and Non-Destructive Physico-Chemical Analysis of Virgin Olive Oils Using Near-Infrared Reflectance Spectroscopy 

      Garrido-Varo, Ana; Sánchez Pineda de las Infantas, María Teresa; Haba de la Cerda, María José de la; Torres Rodríguez, Irina; Pérez-Marín, D.C. (MDPI, 2017)
      Near-Infrared (NIR) Spectroscopy was used for the non-destructive assessment of physico-chemical quality parameters in olive oil. At the same time, the influence of the sample presentation mode (spinning versus static cup) ...
    • Food Safety Risk Management 

      Carrasco Jiménez, Elena; Valero Díaz, Antonio; Pérez Rodríguez, Fernando; García Gimeno, Rosa María; Zurera Cosano, Gonzalo (INTECH, 2011)
      It is a principal aim of governments to assure the safety of societies in all sectors. In the food field, safety has been dealt with for a long time by making decisions in an empirical manner. Recently, risk management ...
    • Formulación y procedimiento de elaboración de pasta de relleno de aceitunas de mesa deshuesadas 

      Rincón León, Francisco; Aguilar Urbano, Miguel (Oficina de Transferencia de Resultados de la Investigación, 2012)
      Esta patente se encuadra dentro del campo de la tecnología agroalimentaria y se refiere a una formulación y procedimiento de elaboración de pastas para el relleno de aceitunas deshuesadas con máquinas deshuesadoras/rellenadoras ...
    • Fracciones nitrogenadas y aminoácidos libres del queso de Los Pedroches 

      Marcos, A.; Fernández-Salguero Carretero, J. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1977)
      Se ha examinado el contenido en las principales fracciones nitrogenadas y en aminoácidos libres de 16 muestras de queso maduro, típico del Valle de Los Pedroches (Córdoba), elaborado artesanalmente por otros tantos ...
    • "Guía del veterinario inspector" de Juan Morcillo Olalla, 1858: primer libro mundial sobre la materia 

      Pozo Lora, R. (Real Academia de Córdoba, de Ciencias, Bellas Letras y Nobles Artes, 1998)
    • Herramientas para el aprendizaje colaborativo en ciencias alimentarias y de la salud en la enseñanza universitaria y de formación profesional 

      Cámara Martos, Fernando; Moreno Rojas, Rafael; Sevillano Morales, Jesús; Moreno Ortega, Alicia; Rodríguez Delgado, Inmaculada; Amaro López, Manuel Ángel; Gómez Díaz, Rafael; Vioque Amor, Montserrat; Ruiz Sutil, Francisca; Salcedo Jiménez, Dolores; Sánchez Narváez, Carmen; Ortiz de Andrés, María Luisa; Dastis Martín, María del Carmen (UCOPress, 2019)
      El presente proyecto ha pretendido la realización de prácticas docentes por parte de alumnos de 4º curso del Grado de Ciencia y Tecnología de los Alimentos, basadas en conocimientos sobre alimentación y nutrición, en ...
    • Hexaclorobenzeno (HCB) en leches esterilizadas españolas 

      Herrera Marteache, A.; Polo Villar, L.M.; López Giménez, R.; Pozo Lora, R.; Jodral Villarejo, M.; Iglesias Pérez, J. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1977)
      Se ha investigado hexaclurobcnLenu (I!Cil) en 329 mucstms d~ leches esterilizadas procedentes de 49 centrales lecheras de todas las regiones espanolas. Las medias obtenidas han sido las siguientes. C:mtobria, 0,227 ppm (en ...
    • Hidrólisis relativa de las caseínas del queso manchego maduro y primeros productos de su degradación proteolítica 

      Marcos, A.; Esteban, M. Asunción; Fernández-Salguero Carretero, J. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1978)
      PAGE patterns of the ripened Manchego cheese caseins show that alfas-casein is more extensively degraded than beta-casein. Hydrolysis of alfas-casein gives rise to two first degradation main products of higher relative ...
    • Ibero–American Consensus on Low- and No-Calorie Sweeteners: Safety, Nutritional Aspects and Benefits in Food and Beverages 

      Serra-Majem, Lluis; Raposo, Antonio; Aranceta-Bartrina, Javier; Varela-Moreiras, Gregorio; Logue, Caomhan; Laviada, Hugo; Socolovsky, Susana; Pérez-Rodrigo, Carmen; Aldrete-Velasco, Jorge Antonio; Meneses Sierra, Eduardo; López-García, Rebeca; Ortiz-Andrelluchi, Adriana; Gómez-Candela, Carmen; Abreu, Rodrigo; Alexanderson, Erick; Álvarez-Álvarez, Rolando Joel; Álvarez Falcón, Ana Luisa; Anadón, Arturo; Bellisle, France; Beristain-Navarrete, Ina Alejandra; Blasco Redondo, Raquel; Bochicchio, Tommaso; Camolas, José; Cardina, Fernando G.; Carocho, Márcio; Costa, Maria do Céu; Drewnowski, Adam; Durán, Samuel; Faundes, Víctor; Fernández-Condori, Roxana; García-Luna, Pedro P.; Garnica, Juan Carlos; González-Gross, Marcela; La Vecchia, Carlo; Leis, Rosaura; López-Sobaler, Ana María; Madero, Miguel Agustín; Marcos, Ascensión; Mariscal Ramírez, Luis Alfonso; Martyn, Danika M.; Mistura, Lorenza; Moreno Rojas, Rafael; Moreno Villares, José Manuel; Niño-Cruz, José Antonio; Oliveira, María Beatriz P.P.; Palacios Gil-Antuñano, Nieves; Pérez-Castells, Lucía; Ribas-Barba, Lourdes; Rincón Pedrero, Rodolfo; Riobó, Pilar; Rivera Medina, Juan; Tinoco de Faria, Catalina; Valdés-Ramos, Roxana; Vasco, Elsa; Wac, Sandra N.; Wakida, Guillermo; Wanden-Berghe, Carmina; Xóchihua Díaz, Luis; Zúñiga-Guajardo, Sergio; Pyrogianni, Vasiliki; Velho de Souza, Sérgio Cunha (MDPI, 2018)
      International scientific experts in food, nutrition, dietetics, endocrinology, physical activity, paediatrics, nursing, toxicology and public health met in Lisbon on 2–4 July 2017 to develop a Consensus on the use of ...
    • An improved method for chromosome preparations from bovine oocytes and zygotes obtained by in vitro maturation and fertilization techniques 

      Ocaña Quero, J.M.; Ortega Mariscal, M.A.; Pinedo Merlín, M.; Moreno-Millán, M. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1998)
      Matured bovine oocytes and zygotes obtained by in vitro maturation and fertilization techniques (IVM and IVF) were cytogenetically prepared by using an improved method for chromosome preparations. The method, which involves ...
    • In vitro bovine embryos production: influence of serum and hormonal supplementation 

      Pinedo Merlín, M.; Ocaña Quero, J.M.; Ortega Mariscal, M.A.; Rodero Franganillo, Antonio; Moreno-Millán, M. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1999)
      On study the effect of different serum and hormonal supplements, when added to the maturation medium, on the in vitro maturation and subsequent fertilization and cleavage process of bovine oocytes. The oocyte maturation, ...
    • Inactivación térmica de las proteinasas del cardo Cynara Humilis L.: constantes cinéticas y termodinámicas 

      Esteban, M. Asunción; Alcalá, M.; Fernández-Salguero Carretero, J.; Martínez, E.; Marcos, A. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1980)
    • Influence of different follicular fractions on in vitro maturation of immature bovine oocytes 

      Ocaña Quero, J.M.; Pinedo Merlín, M.; Rodero Franganillo, Antonio; Moreno-Millán, M. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1997)
      Three experiments were carried out to investigate whether cumulus cells, Bovine Follicular Fluid (BFF) and granulosa cells, when added as supplements to the maturation medium, support the in virto maturation of immature ...
    • Influence of human and bovine insulin on in vitro maturation, fertilization and cleavage rates of bovine oocytes 

      Ortega Mariscal, M.A.; Pinedo Merlín, M.; Ocaña Quero, J.M.; Moreno-Millán, M. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1998)
      The present study was carried out to determine the effects of supplementation of the maturation media with human or bovine insulin on in vitro maturation, fertilization and cleavage rates of bovine oocytes. Cumulus-intact ...
    • Influence of Variety and Storage Time of Fresh Garlic on the Physicochemical and Antioxidant Properties of Black Garlic 

      Toledano Medina, María Ángeles; Pérez-Aparicio, Jesús; Moreno Ortega, Alicia; Moreno Rojas, Rafael (MDPI, 2019)
      Black garlic is made from the fresh kind, submitting it to a controlled temperature (~65 C) and humidity (>85 C) for a prolonged period of time. The aim of this study was to assess the di erences in the process and in ...
    • Influencia de condiciones ambientales en la contaminación de piensos con Aspergillus Flavus 

      Jodral Villarejo, M. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1979)
      An experimental contamination of fodder by means of A. flavus 15517 strain and A flavus Pep-70-1h, producers of aflatoxins, groups B and G, has been carried out in order to know the possible influence of temperature and ...
    • Influencia de diversos factores químicos y físicos en la proteolisis de las caseínas del queso 

      Marcos, A.; Fernández-Salguero Carretero, J.; Esteban, M. Asunción (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1976)
      In most cheese varieties β-casein is more resistant to proteolysis than, αs-casein. This greater relative resistance has been ascribed to such lactors as cheese moisture content, aw, pH and proteins, minerals, calcium and ...
    • Influencia de hábitos alimentarios sobre las concentraciones de pesticidas organoclorados en tejido adiposo 

      Costabeber, Ijoni; Emanuelli, Tatiana (Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos, 2002)
      Fueron evaluados los niveles de residuos de pesticidas organoclorados (p,p’-DDE, HCB, g-HCH, aldrín) presentes en 123 muestras de tejido adiposo mamario obtenidas de mujeres residentes en Córdoba (España). Además, se ...
    • Influencia del pH sobre los niveles de nitrito residual en salchichas envasadas al vacío 

      Zurera Cosano, Gonzalo (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1984)
      Nitrite levels were investigated on four types of vacuum packed sausages over a storage period of six weeks. Decrease in the initial levels of residual nitrite over this storage period is a function of pH and storage temperature.
    • Investigaciones sobre contaminantes en el río Guadalquivir 

      Pozo Lora, R. (Real Academia de Córdoba, de Ciencias, Bellas Letras y Nobles Artes, 1990)