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    • Metales pesados en gurumelo (Amanita ponerosa) 

      Moreno-Arroyo, B.; Jarillo González, Tomás; Moreno Rojas, Rafael; Gordillo Otero, María José; Díaz Valverde, María Ángeles; Barba Capote, C.J. (Editorial Agrícola Española, 2003)
      Se han analizado un total de 116 muestras de gurumelos (Amanita ponderosa) procedente de diversas zonas en 6 localidades de las provincias de Huelva, Jaén y Sevilla (Andalucía). Cada muestra obtenida fue acompañada de una ...
    • La miel de Aracena 

      Tello Porras, E. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1982)
    • Modelización predictiva del desarrollo bacteriano en los alimentos 

      García Gimeno, Rosa María; Zurera Cosano, Gonzalo (RACVAO, 2004)
    • Modelling of the Behaviour of Salmonella enterica serovar Reading on Commercial Fresh-Cut Iceberg Lettuce Stored at Different Temperatures 

      Tarlak, Fatih; Johannessen, Gro; Bascón-Villegas, Isabel; Bolívar Carrillo, Araceli; Posada Izquierdo, Guiomar Denisse; Pérez-Rodríguez, Fernando (MDPI, 2020)
      The aim of this study was to model the growth and survival behaviour of Salmonella Reading and endogenous lactic acid bacteria on fresh pre-cut iceberg lettuce stored under modified atmosphere packaging for 10 days at ...
    • Nutriplato 2.0 

      Moreno Rojas, Rafael (Consejo Social de la Universidad de Córdoba, 2012)
      La propuesta presenta una herramienta informática -Nutriplato- que permite realizar cálculos de valoración nutricional de recetas o formulación de platos para la alimentación humana. En la actualidad, titulados de ...
    • Optimization of NIR Spectral Data Management for Quality Control of Grape Bunches during On-Vine Ripening 

      González Caballero, Virginia; López, María Isabel; Sánchez Pineda de las Infantas, María Teresa; Pérez-Marín, D.C. (MDPI, 2011)
      NIR spectroscopy was used as a non-destructive technique for the assessment of chemical changes in the main internal quality properties of wine grapes (Vitis vinifera L.) during on-vine ripening and at harvest. A total of ...
    • Panel training programme for the Protected Designation of Origin "Aceituna Aloreña de Málaga" 

      Galán-Soldevilla, Hortensia; Ruiz Pérez-Cacho, P. (Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), 2012)
      Se presenta el programa de formación de catadores para la Denominación de Origen Protegida (DOP) “Aceituna Aloreña de Málaga”. Este programa, de 52 h de duración, se realiza en 2 etapas: una primera de selección (4 h) ...
    • Parámetros de estabilidad de alimentos de humedad alta para consumo animal 

      Fernández-Salguero Carretero, J.; Gómez Díaz, R.; Sánchez Sánchez, E.; Vioque Amor, M. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1996)
      In the present work were analyzed the stability conditions of a group of high moisture petfoods. The samples considered complete preserves forming part of a widest study which are included lowmoisture animal feed. It was ...
    • Physicochemical Characterization and Biological Activities of Black and White Garlic: In Vivo and In Vitro Assays 

      Toledano Medina, María Ángeles; Merinas Amo, María Tania; Fernández Bedmar, Zahira Noemí; Font, Rafael; Río-Celestino, Mercedes del; Pérez-Aparicio, Jesús; Moreno Ortega, Alicia; Alonso Moraga, Ángeles; Moreno Rojas, Rafael (MDPI, 2019)
      White and three types of black garlic (13, 32, and 45 days of aging, named 0C1, 1C2, and 2C1, respectively) were selected to study possible differences in their nutraceutic potential. For this purpose, garlic were ...
    • Plaguicidas organoclorados en quesos españoles 

      Pozo Lora, R.; Polo Villar, L.M.; Jodral Villarejo, M.; Zurera Cosano, Gonzalo; Jordano-Salinas, R. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1984)
      A quantitative and qualitative determination of present organochloride plaguicides residues has been carried out in 135 samples corresponding to 29 Spanish cheese types. All the samples contained residues. We have investigated ...
    • Principales componentes nitrogenados del queso de la Serena 

      Fernández-Salguero Carretero, J.; Marsilla de Pascual, B.A.; Barreto Matos, Juan (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1978)
      Fourteen samples of ripened cheese, typical of the "Serena" (province of Badhrjoz, Spain), from different craft industries, have been a]nined for their contents in several nitrogen fractions and free amino acids. The mean ...
    • Principales componentes químicos y parámetros físicos del queso de la Serena 

      Marsilla de Pascual, B.A. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1979)
      The gross chemical composition, some mineral compounds, pH and aw of fourteen samples of commercial "Serena" cheese have been determined. Mean values for chemical components (as p. 100 of total weight) were: moisture 41.8, ...
    • Principales componentes químicos y parámetros físicos del queso de Los Pedroches 

      Fernández-Salguero Carretero, J.; Esteban, M. Asunción; Marcos, A. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1977)
      Se ha determinado la composición química bruta, los principales componentes mmerales y dos parámetros físicos, el pH y la ow, de un lote heterogéneo de 16 quesos de Los Pedroches maduros, elaborados todos eUos por productores ...
    • Principales parámetros que definen la composición química del queso Torta del Casar 

      Fernández-Salguero Carretero, J.; Ruiz Iñiguez, J.; Marcos, A.; Esteban, M. Asunción (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1984)
      The chemical composition, calorific value, some mineral compounds, pH and water activity of ten samples of commercial Torta del Casar cheese have been determined. Mean values of chemical components (as % total weight) were: ...
    • Principles and Methodologies for the Determination of Shelf–Life in Foods 

      Valero Díaz, Antonio; Carrasco Jiménez, Elena; García Gimeno, Rosa María (INTECH, 2012)
      The establishment of validated methodologies for the determination of food shelf-life is currently demanded by both food industries and Health Authorities at national and international scale. It is well known that most ...
    • Problemas de calidad en la carne del toro lidiado 

      Pozo Lora, R. (Real Academia de Córdoba, de Ciencias, Bellas Letras y Nobles Artes, 1993)
      La carne de los toros lidiados es un subproducto de la lidia de utilización condicional y limitada como alimento, con baja y diversa calidad bromatológica por sus caracteres organolépticos y su deficiente conservación. ...
    • Problemas y resultados de los contaminantes en los alimentos 

      Pozo Lora, R. (Real Academia de Córdoba, de Ciencias, Bellas Letras y Nobles Artes, 1988)
    • Production of Cellulose Nanofibers from Olive Tree Harvest—a Residue with Wide Applications 

      Sánchez-Gutiérrez, Mónica; Espinosa, E.; Bascón-Villegas, Isabel; Pérez-Rodríguez, Fernando; Carrasco, Elena; Rodríguez, Alejandro (MDPI, 2020)
      With the aim of identifying new sources to produce cellulose nanofibers, olive tree pruning biomass (OTPB) was proposed for valorization as a sustainable source of cellulose. OTPB was subjected to a soda pulping process ...
    • Propiedades de sorción de humedad de los alimentos semisecos: actividad del agua de algunas mieles comerciales 

      Lázaro Álvarez, F.J. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1977)
      Se ha estudiado la actividad del agua de algunas muestras de miel comercial encontrándose que (1) tanto el contenido en agua como la actividad del agua varían dentro de amplios límites-típicos de los alimentos semisecos-, ...
    • Proposal of sampling protocols to verify possible performance objectives for Campylobacter species control in Italian broiler batches 

      Cesare, Alessandra De; Valero Díaz, Antonio; Manfreda, Gerardo (Italian Association of Veterinary Food Hygienists (AIVI), 2013)
      Campylobacteriosis represents the most important food-borne illness in the EU. Broilers, as well as poultry meat, spread the majority of strains responsible for human cases. The main aims of this study were to suggest an ...