• Ceba de cerdo ibérico. VIII. Comportamiento en montanera del cruce f1 Large-Black x ibérico 

      Aparicio Macarro, J.B. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1979)
      The author studies the growing rate and the behaviour in 140 F1 Large-Black x iberique pigs, of 8-9 month of age, in the reaction to foods of the Quercus genus in pastoral diets. In the comparison studies with pure iberian ...
    • Ceba del cerdo ibérico. IX. Ganancia en peso vivo y espesor del panículo adiposo en régimen de montanera con suplementación de cebada + lisina + metionina 

      Aparicio Macarro, J.B.; Herrera García, M.; Peña Blanco, Francisco (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1986)
      The authors studied live weight gain and subcutaneous fat growth in Iberian pigs reared on acorn grazing supplemented with barley with added lysine and methionine. The growth rate in each of the established periods was, ...
    • Dimensiones y características nutritivas de las bellotas de los quercus de la dehesa 

      Gómez-Castro, A.G.; Perea Muñoz, José Manuel; Mata Moreno, C.; García Martínez, Antón Rafael; Rodríguez-Estévez, V. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 2008)
      Las bellotas de los Quercus de la dehesa (Q. ilex, Q. suber, etc.) son un importante recurso alimenticio en otoño-invierno. El peso, el tamaño y la forma de la bellota presentan muchas variaciones entre especies, individuos ...
    • Eficiencia del cerdo ibérico en el decorticado de la bellota 

      Félix, E.; Perea Muñoz, José Manuel; Rodríguez-Estévez, V.; Avilez, Juan Pablo; Gómez-Castro, A.G.; García Martínez, Antón Rafael (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 2007)
      A functional character of Iberian pigs is their efficiency peeling acorns. This is analized with Iberian pigs on a sample of 40 evergreen oaks. The result is showed as percentage of pulp DM refuse and pulp weigh refuse ...
    • Fundamentos de los procedimientos para la estimulación de la producción de bellota en la dehesa 

      Gómez-Castro, A.G.; Perea Muñoz, José Manuel; Mata Moreno, C.; García Martínez, Antón Rafael; Rodríguez-Estévez, V. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 2008)
      La bellota de los Quercus de la dehesa (ilex, suber y faginea) es un recurso alimenticio de alto valor para el cebo extensivo del cerdo Ibérico, muy valorado comercialmente. Su producción muy afectada por la vecería propia ...
    • Producción de bellota en la dehesa: factores influyentes 

      Gómez-Castro, A.G.; Rodríguez-Estévez, V.; Perea Muñoz, José Manuel; García Martínez, Antón Rafael; Mata, C. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 2007)
      This paper reviews the state-of-the-knowledge of acorn production in the South-Western Iberian dehesas. In the first part are briefly described the soil and climatic determining factors and phenology of most common trees ...