Browsing Archivos de Zootecnia by Subject "Queso"
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Actividad coagulante del extracto de la flor del cardo Cynara Humilis L.
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1980) -
Actividad del agua y pH de algunos quesos españoles
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1979)Twelve Spanish cheese varieties have been screened for their aw and pH values. The sample of the internal mol-ripened cheese Cabrales, highly proteolyzed, has the lowest au, value (0.86). The samples of the fresh cheeses ... -
Concentración de los componentes no grasos del queso y grado de hidrólisis de la αs y β-caseína
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1978)The enzymic hydrolisis in Serena cheese of the αs-casein, and not that of β-ca¬sein, is concentration-dependent, being lesser as the non fatty components concen¬tration increase in the cheese polar phase. The main factor ... -
Estudio electroforético comparativo de algunos quesos españoles
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1979)The extent of cheese ripening has been estimated in 12 Spanish cheese varieties by measuring speetropliotometrically the concentration of soluble tyrosine and soluble tryptophane. By a quantitative disc electrophoretiquc ... -
Inactivación térmica de las proteinasas del cardo Cynara Humilis L.: constantes cinéticas y termodinámicas
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1980) -
Influencia de diversos factores químicos y físicos en la proteolisis de las caseínas del queso
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1976)In most cheese varieties β-casein is more resistant to proteolysis than, αs-casein. This greater relative resistance has been ascribed to such lactors as cheese moisture content, aw, pH and proteins, minerals, calcium and ... -
Influencia de las variantes genéticas de la B-lactoglobulina sobre el pH, caseína total: rendimiento en cuajada en ovejas
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1993)The incidence of 13-lactoglobulin variants (f3¬Lg) on milk pH, caseins content and curd yield has been analysed on 918 Manchega sheep, under Official Milk Recording, in the CERSYRA of Valdepeñas (Ciudad Real). For the B-Lg, ... -
Principales parámetros que definen la composición química del queso Torta del Casar
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1984)The chemical composition, calorific value, some mineral compounds, pH and water activity of ten samples of commercial Torta del Casar cheese have been determined. Mean values of chemical components (as % total weight) were: ... -
Relación entre la F3-lactoglobulina y los índices tecnológicos en ganado ovino manchego
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1993)In order to quantify the incidence of milk proteins on cheesemaking indexes, a study on 3672 Manchega sheep milk samples has been performed. The medium values obtained for those indexes are: curdling time (TC)= 40.13±0.37 ...