Show simple item record

dc.contributor.authorMartínez Gómez, F.es_ES
dc.contributor.authorAnguiano Benito, A.es_ES
dc.contributor.authorUceda Gaitán, A.es_ES
dc.date.accessioned2010-05-05T16:09:59Z
dc.date.available2010-05-05T16:09:59Z
dc.date.issued1983
dc.identifier.issn1885-4494
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10396/3157
dc.description.abstractThe inorganic compouns of the hydatid liquid, sodium and potasium, and the pH, were investigated in cyst obtained from liver and lungs of sheep killed at, the Municipal Slaughter-houses of Almería, Córdoba and Madrid (Spain). The obtained data were related to the localization, fertility and viability of the cysts. There are significative correlation between the pH of the hydatid liquid from hepatical localizations, and its fertility and viability. There are not significative correlation between the sodium and potassium levels of the hydatidic liquid from different localizations.en
dc.description.abstractSe investigan componentes inorgánicos y el pH de cada líquido hidatídico obtenido" de quistes de 365 ovinos sacrificados en los Mataderos Municipales de Córdoba, Almería y Madrid. Los resultados ontenidos se refieren. a la fertilidad, viabilidad y localización de los quistes, relacionándolos con los valores de pH, sodio y potasio de su líquido hidatídico, encontrando diferencias significativas en los valores del pH.en aquellos quistes de localización hepática, mientras que la significación de "los diferentes niveles de sodio y potasio en las distintas localizaciones fue negativa.es_ES
dc.format.mimetypeapplication/pdfes_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.publisherUniversidad de Córdoba, Servicio de Publicacioneses_ES
dc.rightshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/es_ES
dc.sourceArchivos de zootecnia 32 (124), 279-284 (1983)es_ES
dc.subjectFertilidades_ES
dc.subjectEquinococcus granulosuses_ES
dc.subjectQuiste hidatídicoes_ES
dc.subjectGanado ovinoes_ES
dc.titleHidatidosis ovina. I. El pH y los niveles de sodio y potasio en el líquido hidatídicoes_ES
dc.title.alternativeHydatidosis of sheep. I. The pH and the levels of sodium and potassium in the hydatid liquiden
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articlees_ES
dc.relation.publisherversionhttp://www.uco.es/organiza/servicios/publica/az/az.htmes_ES
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record