Listar Departamento de Producción Animal por autor "Martínez Hens, J."
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Efecto del número de lactación sobre la aptitud de la leche a la coagulación por el cuajo en la raza ovina manchega
Garzón Sigler, A.; Aparicio Ruiz, F.; Vera y Vega, A.; Méndez Medina, D.; Martínez Hens, J. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1993)A total of 918 lactations of Manchega sheep breed with the same parturition time were analysed, quantifying the amount of milked milk, total proteins and total caseins, and the values of the technological indexes that ... -
Influencia de las variantes genéticas de la B-lactoglobulina sobre el pH, caseína total: rendimiento en cuajada en ovejas
Garzón Sigler, A.; Aparicio Ruiz, F.; Vera y Vega, A.; Méndez Medina, D.; Martínez Hens, J. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1993)The incidence of 13-lactoglobulin variants (f3¬Lg) on milk pH, caseins content and curd yield has been analysed on 918 Manchega sheep, under Official Milk Recording, in the CERSYRA of Valdepeñas (Ciudad Real). For the B-Lg, ... -
Producción de carne de ovino mayor en raza merina. I. Valoración y clasificación de canales
Aparicio Ruiz, F.; Cruz Mira, M.; Domenech García, V.; Martínez Hens, J.; Méndez Medina, D.; Peña Blanco, Francisco; Garzón Sigler, A. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1991)Carcases of 200 merino sheep were appraised visually and objectively. Mean age was 6.1 years and mean weight at slaughter was 40.21 kg giving a carcase yield of 19.78 kg (48.9%). Assessment of the carcass gave mean values ... -
Producción de carne de ovino mayor en raza merina. II. Valoración del quinto cuarto y despiece (composición regional)
Aparicio Ruiz, F.; Domenech García, V.; Vera y Vega, A.; Martínez Hens, J.; Méndez Medina, M. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1991)The weight and yield of 40 merino sheep were studied. Mean weights were recorded as follows: 40.24 kg at slaughter; 36.96 kg empty slaughter weight; 18.40 g hot carcase weight and 45.75% carcase yield. The 5th cut was 22.7% ... -
Relación entre la F3-lactoglobulina y los índices tecnológicos en ganado ovino manchego
Montoro Angulo, V.; Garzón Sigler, A.; Aparicio Ruiz, F.; Martínez Hens, J.; Méndez Medina, D. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1993)In order to quantify the incidence of milk proteins on cheesemaking indexes, a study on 3672 Manchega sheep milk samples has been performed. The medium values obtained for those indexes are: curdling time (TC)= 40.13±0.37 ... -
Relación materno-neonatal de los niveles de contaminación sanguínea por residuos de insecticidas organoclorados
González Rodríguez Córdoba, J.M.; Martínez Hens, J.; López Fernández, Aniceto (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1983)The levels of blood contamination of organochlorine insecticide residues in pregnant during labor and babies have been investigated by gas-chromatography. The alpha, beta, and gamma of the HCH isomers; pp"DDT, pp"DDE and ... -
Variabilidad genética de caseínas en la raza ovina Merina
Garro, G.; Serrano Moyano, B.; Garzón Sigler, A.; Martínez Hens, J.; Chianese, L. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1999)The genetic polymorphism on Merina ewe milk was investigated, using polyacrylamide gel electrophoresis at pH 8.6 and ultra thin-layer isoelectric focusing techniques, according to Krause et al. (1988), and Chianese et al. ...