ListarDEEIOOEEA-Artículos, capítulos... por tema "Gastronomic tourism"
Mostrando ítems 1-6 de 6
-
Gastronomic clusters in an Ecuadorian tourist destination: the case of the province of Manabí
(Emerald Publishing, 2020)Gastronomy is currently becoming a predominant factor for understanding and taking part in the cultural heritage of a destination. The enjoyment of culinary pleasures has become a primary motivating factor when choosing a ... -
La integración de los productos agroalimentarios de las tiendas “gourmet” en la oferta turística gastronómica de la ciudad de Córdoba
(Universidad de Alicante, 2017)Este trabajo tiene por objeto el estudio de los establecimientos comerciales de productos agroalimentarios especializados tipo gourmet o delicatessen en un destino de turismo urbano cultural como es la ciudad de Córdoba, ... -
Motivaciones asociadas a la gastronomía local en un destino turístico. Estudio de caso de la ciudad de Córdoba
(UCOPress, 2021)En los últimos tiempos se está produciendo un giro en el comportamiento de la demanda turística, entendiendo ésta como el resultado de la toma de decisiones que las personas a la hora de planificar sus actividades de ocio ... -
Quality Food Products as a Tourist Attraction in the Province of Córdoba (Spain)
(MDPI, 2022)raveling to learn about the gastronomy of a destination is becoming increasingly important among tourists, especially in the wake of the pandemic. Quality foods endorsed by protected designations of origin (PDOs) are ... -
Relevance of Gastronomy in the Tourism of a World Heritage Site: The Case of Sucre (Bolivia)
(MDPI, 2019)Recently, gastronomy has become one of the most important tourist attractions for cities as well as for rural areas. In this respect, tourists look for authenticity in the gastronomy heritage of these destinations, making ... -
El turismo gastronómico y las denominaciones de origen en el sur de España: Oleoturismo. Un estudio de caso
(Universidad de La Laguna, 2010)