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dc.contributor.authorMaldonado García, Alfonso
dc.contributor.authorCarbonero-Martínez, Alfonso
dc.contributor.authorPerea-Remujo, J.A.
dc.contributor.authorLuque-Moreno, Inmaculada
dc.contributor.authorAstorga Márquez, Rafael J.
dc.contributor.authorHuerta Lorenzo, Belén
dc.contributor.authorArenas-Casas, Antonio
dc.date.accessioned2010-04-08T12:19:41Z
dc.date.available2010-04-08T12:19:41Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.issn1885-4494
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10396/2882
dc.description.abstractA study has been made in 72 dairy farms in the Argentine provinces of Cordoba and Santa Fe between years 2000 and 2002. This article is mainly referring to the calves in suckling stage, before its transfer to the pasture. The objective was to make a valuation of the main charac-teristics of farms and the breeding system of dairy calves in the zone. A questionnaire was designed, structuring the questions in six different sections: questions of general type, workers, feeding, handling, other species and contagious, and biosecurity and health. Among the results, it emphasizes the big size of farms, the great diffusion of open systems and the little pursuit of biosecurity measures.en
dc.description.abstractSe ha realizado un estudio, entre los años 2000 y 2002, en 72 explotaciones bovinas de aptitud láctea situadas en las provincias argentinas de Córdoba y Santa Fé. El estudio se centró principalmente en las primeras fases de producción de terneros, previamente a su traslado a los pastos. El objetivo fue realizar una valoración de las principales características de las explotaciones y el sistema de cría de terneros en la zona. Para ello, se diseñó un cuestionario, estructu-rándose las preguntas en seis apartados: cuestiones de tipo general, personal, alimentación, prácticas de manejo, otras especies y contagio y, bioseguridad y sanidad. Entre los resultados, destaca el gran tamaño de las explotaciones, la amplia difusión de sistemas abiertos y el escaso seguimiento de medidas de bioseguridad.es_ES
dc.format.mimetypeapplication/pdfes_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.publisherUniversidad de Córdoba, Servicio de Publicacioneses_ES
dc.rightshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/es_ES
dc.sourceArchivos de zootecnia 56 (216), 851-862 (2007)es_ES
dc.subjectSistemas de producciónes_ES
dc.subjectSanidades_ES
dc.subjectBioseguridades_ES
dc.subjectAlimentaciónes_ES
dc.titleCaracterización productiva y sanitaria de la cría de terneros lactantes en Córdoba y Santa Fé (Argentina)es_ES
dc.title.alternativeProductive and sanitary characterization of suckling calves breeding in Córdoba and Santa Fé (Argentina)en
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articlees_ES
dc.relation.publisherversionhttp://www.uco.es/organiza/servicios/publica/az/az.htmes_ES
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES


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