Listar DPA-Artículos, capítulos... por título
Mostrando ítems 467-483 de 483
-
Urea de lenta degradación ruminal como sustituto de proteína vegetal en dietas para rumiantes
(Veterinaria.org, 2009)El objetivo del presente trabajo es revisar críticamente el interés de los nuevos productos de urea de lenta degradación ruminal en el diseño de dietas para rumiantes. Previamente, la historia del uso de los compuestos ... -
Use of NIRS technology for on-vine measurement of nitrate content and other internal quality parameters in intact summer squash for baby food production
(Elsevier, 2017)This study sought to assess the feasibility of using NIR spectroscopy to predict the physico-chemical composition of summer squash during on-vine ripening, with a view to deciding on its possible use in baby food production ... -
Use of Principal Component Analysis to Combine Genetic Merit for Heat Stress and for Fat and Protein Yield in Spanish Autochthonous Dairy Goat Breeds
(MDPI, 2021)We studied the effect of the Temperature Humidity Index (THI) (i.e., the average of temperature and relative humidity registered at meteorological stations) closest to the farms taken during the test day (TD), for total ... -
Usefulness of Discriminant Analysis in the Morphometric Differentiation of Six Native Freshwater Species from Ecuador
(MDPI, 2021)The aim of this research was to find out the morphometric differentiation of six native freshwater species in the Guayas Hydrographic Basin (Ecuador) by means of discriminant analysis. A total of 1355 mature fishes (Cichlasoma ... -
El uso de mundos virtuales inmersivos en la mejora transversal de competencias de trabajo en equipo, creatividad e innovación
(UCOPress, 2017)El Plan de Innovación Docente 2015-2016 de la Universidad de Córdoba tenía entre sus líneas prioritarias tanto el trabajo en competencias (línea 1), como el fomento de la enseñanza virtual (línea 10) y la tutorización del ... -
Utilidad del hierro dextrano y la vitamina B-12 inyectados para el mantenimiento del nivel de hemoglobina y el crecimiento de los corderos lactantes
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1980) -
Utilización del Cistus ladaniferus L. en piensos para conejos
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1984)An experiment is carried out on the use of Cistus ladaniferus L. extracted with ,ethyl alcohol, in rabbit feed. 16 Californian breed rabbits are used. They are fed ad libitum for 30 days with a commercial feed in wich the ... -
Utilization of Cooked Cassava and Taro as Alternative Feed in Enhancing Pig Production in Ecuadorian Backyard System
(MDPI, 2023)Pork production in Ecuador is of significant economic and nutritional importance. Many of these operations are family- or backyard-based and utilize alternative feed ingredients to reduce production costs. The current study ... -
Últimos avances en el estudio del gen de la caseína αs1 para su empleo en el esquema de selección de la raza Caprina Malagueña
(Federación Española de Asociaciones de Ganado Selecto, 2002) -
Validación en campo de la metodología de calificación morfológica lineal en las razas caprinas lecheras españolas
(Federación Española de Asociaciones de Ganado Selecto, 2005) -
Valor nutritivo y aprovechamiento de rastrojeras de cereales por ganado ovino
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1987)Straw and ears spilled out by Ha, not gathered during summer cereals harvest, were measured on 33 places of Spain. Average daily live weight increases were determined on open and pregnant ewes and on rams, keeping in mind ... -
Valor nutritivo y utilización del orujo de aceituna granulado en la alimentación invernal de ovejas vacías, gestantes y lactantes
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1977)Four experimental diets including 51.5-59.3 p. 100 of pelleted olive pulpe, pit and fat cleaned off, were cornpared with a control diet containingbarky and soya bean meal. The experimental diets were formulated to provide ... -
Valoración de frutos de Quercus ilex L. en función de la concentración de taninos
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1983)The authors have studied the tannin concentration in the fruits of six different varieties of Quercus ilex L. It shows that geographical area have little influence on the concentration, the variety being the main determining ... -
Valoración económica de la producción y utilización del caballo en Andalucía (España)
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 2005)The Tourism and Sport Department of the Andalusian Government agreed to the University of Córdoba (Spain) an economic analysis of all the equestrian activities developed in Andalucía in 2002. It was sought to establish ... -
Valoración energética de varios alimentos para pollos broilers
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1989)Apparent metabolizable energy (AME) values of 8 feedstuffs were determined on 4 day periods. 14 days old broiler chickens were used. Each feedstuff (Maize-1, Maize-2, Soybean meal, Fishmeal, Corn gluten meal, White lupin ... -
Valores de energía metabolizable de los granos y gluten del maiz rae y de la harina de Lupinus Albus maxilupa para carne
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1981) -
Variabilidad genética de caseínas en la raza ovina Merina
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1999)The genetic polymorphism on Merina ewe milk was investigated, using polyacrylamide gel electrophoresis at pH 8.6 and ultra thin-layer isoelectric focusing techniques, according to Krause et al. (1988), and Chianese et al. ...