Composición química y contenido energético del queso de Mahón
Chemical composition and calorific value of Mahon cheese

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Author
Beltrán de Heredia, F.
Alcalá, M.
Marcos, A.
Esteban, M. Asunción
Publisher
Universidad de Córdoba, Servicio de PublicacionesDate
1982Subject
Queso fundidoEnergía
Componentes
Queso de Mahón
Valor calórico
Queso rallado
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Sixteen samples from Mahon cheese (a cheese variety made in the Balearic Islands from whole cow"s milk) were analyzed for their chemical composition. From the analytical data their calorific values were estimated. Mean values per cent grams of cheese were as follow: Cheese Number of Moisture Crude Crude Lactic Ash Energy type samples content fat protein acid kcal Natural 8 42 27 25 2.0 6.5 348 Processed 4 54 25 12 1.6 4.7 279 Grated 4 31 26 30 2.7 8.8 366 Se ha analizado la composición química de 16 muestras de queso de Mahón y estimado su valor calórico. Los valores porcentuales medios obtenidos fueron los siguientes: Tipo de Número de Humedad. Grasa Prot. Acido Cenizas Energía queso muestras bruta bruta Láct. kcal Natural 8 42 27 25 2,0 6,5 348 Fundido 4 54 25 12 1,6 4,7 279 Rallado 4 31 2 30 2,7 8,8 366