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dc.contributor.authorPérez Hernández, Manueles_ES
dc.contributor.authorCejas Molina, M.A.es_ES
dc.contributor.authorPérez Alba, L.M.es_ES
dc.contributor.authorDíaz Arca, J.F.es_ES
dc.date.accessioned2010-05-12T16:51:29Z
dc.date.available2010-05-12T16:51:29Z
dc.date.issued1989
dc.identifier.issn1885-4494
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10396/3257
dc.description.abstractFour grinding procedures of the same diet were used to test the effect of grinding on food utilization for growing rabbits. The dietary ingredients (alfalfa hay: 480.0, barley grain: 189.0, wheat bran: 188.0, soybean meal: 82.0, and oleins, minerals, vitamins and bentonite: 61.0 g per kg on air dry basis) were hammer-milled, all of them through a 8 mm (TG), or through a 3 mm sieve (TF), or well, alfalfa hay and wheat bran through a 8 mm sieve and barley grain and soybean meal through 3 mm one (GF), or the reverse, alfalfa hay and wheat bran through 3 mm, barley grain and soybean meal through 8 mm (FG). The results show no statistical differences of treatments on daily intake, weight gain, F.C.R., dry matter, crude protein, NDF and ether extract digestibilities, or nitrogen retention.en
dc.description.abstractSe ha estudiado el efecto de varias formas de molienda de una misma dieta sobre su utilización por conejos en crecimiento. La composición de ingredientes de la dieta era: heno de alfalfa, 480,0; salvado de trigo, 188,0; cebada en grano, 189,0; torta de soja, 82,0; y oleínas, vitaminas, minerales y bentonita, 61,0 g/Kg La dieta se molió: a) toda con un tamiz de 8 mm (TG). b) alfalfa y salvado, por el tamiz de 8 mm; y cebada-soja, por un tamiz c) todo por un tamiz de 3 mm (FF); y d) alfalfa y salvado, por 3 mm; y cebada soja, por un-tamiz de 8 mm (FG). No se han encontrado diferencias significativas entre los tratamientos, sobre crecimiento, consumo de alimento, índices de conversión, digestibilidades de materia seca, proteína bruta, extracto etéreo, fibra neutro-detergente, ni sobre retención de nitrógeno.es_ES
dc.format.mimetypeapplication/pdfes_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.publisherUniversidad de Córdoba, Servicio de Publicacioneses_ES
dc.rightshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/es_ES
dc.sourceArchivos de zootecnia 38 (140), 73-78 (1989)es_ES
dc.subjectRetención de nitrógenoes_ES
dc.subjectDigestibilidades_ES
dc.subjectConejoses_ES
dc.subjectAlimentación animales_ES
dc.titleGrado de molienda y utilización del alimento por conejos en crecimiento. I. Efecto del uso de tamices de 3 y 8 mm de diámetroes_ES
dc.title.alternativeGrinding and food utilization by growing rabbits. I. The effect of using 3 and 8 mm sievesen
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articlees_ES
dc.relation.publisherversionhttp://www.uco.es/organiza/servicios/publica/az/az.htmes_ES
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES


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