Listar DBTA-Artículos, capítulos... por título
Mostrando ítems 58-77 de 211
-
Diseño y Programación de un Software Experto Aplicable al Control de Calidad “NIRS Online” en la Fábrica de Piensos de la Cooperativa COVAP
(Universidad de Córdoba, 2010)En este Trabajo se aborda el diseño y la programación de un software inteligente capaz de controlar de forma automática, mediante tecnología NIRS y sobre la propia línea de producción, la calidad de los piensos de una ... -
Distribución del nitrógeno soluble del queso de Mahón
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1982)Non-processed Mahan cheese was relatively low in soluble nitrogen (23,6 p.100 of total N) due to high salt content, that reduces the ali.l to a low level and inhibits beta-casein hydrolysis.-""Processed cheeses and particulary ... -
Dynamic thermal treatments in green coconut water induce dynamic stress adaptation of listeria innocua that increases its thermal resistance
(MDPI, 2023)The global coconut water market is projected to grow in the upcoming years, attributed to its numerous health benefits. However, due to its susceptibility to microbial contamination and the limitations of non-thermal ... -
Efecto del método de selección de esperma congelado de bovino sobre los índices de fecundación y división in vitro
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1997)In the present work, the effect of two selection methods of bovine frozen sperm on in vitro fertilization and cleavage rates of in vitro matured and fertilized bovine oocytes was evaluated. Two usual sperm selection systems ... -
Effect of Citrus By-product on Physicochemical Parameters, Sensory Analysis and Volatile Composition of Different Kinds of Cheese from Raw Goat Milk
(MDPI, 2020)The increased use of concentrates to reduce pasture as a feed source in productive systems like Payoya breed goat farms has made it necessary to decrease feeding costs. The inclusion of agro-industry by-products such as ... -
Effect of Different Prepackaging Treatments on the Physical/Chemical Quality of Margariteño Tomatoes During Postharvest Storage at Room Temperature
(Wiley, 2013)The effect of different prepackaging treatments on the physical/chemical quality of Margariteño tomatoes during postharvest storage at room temperature was studied. One hundred sixty green-ripe tomatoes showing no signs ... -
Effect of In Vitro Gastrointestinal Digestion and Colonic Fermentation on the Stability of Polyphenols in Pistachio (Pistacia Vera L.)
(MDPI, 2023)The aim of this study was to evaluate the impact of in vitro gastrointestinal digestion and colonic fermentation on the polyphenol compounds from different varieties of pistachio by UHPLC-HRMS analysis. The total polyphenol ... -
Effect of Yoghourt Starter Culture and Nickel Oxide Nanoparticles on the Activity of Enterotoxigenic Staphylococcus aureus in Domiati Cheese
(MDPI, 2023)Domiati cheese is the most popular type of white soft cheese in Egypt. Staphylococcus aureus is a common microorganism that can easily contaminate Domiati cheese during processing and distribution. Enterotoxigenic S. aureus ... -
Electroforesis cuantitativa del queso de bola.
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1979)The extent of cheese ripening and the type of proteolysis have been studied on 12 samples of commercial bola cheese by combining quantitative PAGE electrophoresis and the spectrophotometric measurement of soluble tyrosine ... -
Envasado activo de alimentos. El paradigma de la innovación
(RACVAO, 2014) -
Estado de degradación proteolítica del queso de Los Pedroches
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1977)Las imágenes electroforéticas en gel de poliacrilamida de seis muestras de quesos de los Pedroches maduros, elaborados por diferentes productores, indican que la as-caseína aparece más degradada en todos los quesos que la ... -
Una estatua singular: la del perro de los entierros
(Real Academia de Córdoba, de Ciencias, Bellas Letras y Nobles Artes, 1996) -
Estudio comparado de la composición en ácidos grasos esterificados del queso de Los Pedroches obtenido a partir de cuajo animal y cuajo vegetal
(Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), 1995) -
Estudio de algunas floras microbianas del queso de la Serena
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1978)The microbial flora has been studied on eleven ripened cheese type "Serena" (Spain) made with raw ewe milk. The microbial group analysed included: total viable counts, Lactic streptococci, lactobacilli, micrococci and ... -
Estudio de la contaminación por el fungicida Hexaclorobenzeno (HCB) de mantequillas españolas
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1977)The hexachlorobenzene (HCB) content has been studied in 75 samples of Spanish butters coming from five different regions. The mean levels obtained have been the following: Asturias and Santander, 0"099 ppm (basic fat): ... -
Estudio de la evolución ingenieril en la industria vitivinícola a través de la pintura clásica
(Órgano Oficial de Ciencia y Tecnología de la Federación de Asociaciones de Ingenieros Industriales, 2020)La evolución de la agricultura y la industria agroalimentaria puede estudiarse a partir de numerosas fuentes, pero una de las más apasionantes es hacerlo a través de la pintura. Las primeras representaciones artísticas ... -
Estudio de las propiedades de sorción de humendad del bacalao salado y seco
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1977)Se ha determinado el efecto de la temperatura (a 10, 20 y 30° C) sobre l a~ isotermas de sorci6n del bacalao, comprobándose que tienen poca innucncia sobre el contenido acuoso en equilibrio. Se han obtenido las isotennas ... -
Estudio electroforético comparativo de algunos quesos españoles
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1979)The extent of cheese ripening has been estimated in 12 Spanish cheese varieties by measuring speetropliotometrically the concentration of soluble tyrosine and soluble tryptophane. By a quantitative disc electrophoretiquc ...