ListarArchivos de Zootecnia por tema "Caseínas"
Mostrando ítems 1-10 de 10
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La actividad proteolítica sobre la caseina como prueba complementaria rápida en la identificación de estafilococos
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1977)For the study the 150 staphylococcal strains —of human and animal origin¬it has been carried out the tests of mannitol (aerobic and anaerobic), DN-ase, coagulase,hemolysis and proteolytic activity on casein and gelatin. ... -
Caseínas y polipéptidos insolubles del queso de Mahón
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1982)Protein breakdown in natural (non processed) Mahon cheese is greater than in processed and grated cheese, because the latter are made from green cheese and the processing temperature inactivates the proteolytic systems of ... -
Concentración de los componentes no grasos del queso y grado de hidrólisis de la αs y β-caseína
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1978)The enzymic hydrolisis in Serena cheese of the αs-casein, and not that of β-ca¬sein, is concentration-dependent, being lesser as the non fatty components concen¬tration increase in the cheese polar phase. The main factor ... -
Efecto del número de lactación sobre la aptitud de la leche a la coagulación por el cuajo en la raza ovina manchega
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1993)A total of 918 lactations of Manchega sheep breed with the same parturition time were analysed, quantifying the amount of milked milk, total proteins and total caseins, and the values of the technological indexes that ... -
Hidrólisis relativa de las caseínas del queso manchego maduro y primeros productos de su degradación proteolítica
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1978)PAGE patterns of the ripened Manchego cheese caseins show that alfas-casein is more extensively degraded than beta-casein. Hydrolysis of alfas-casein gives rise to two first degradation main products of higher relative ... -
Influencia de diversos factores químicos y físicos en la proteolisis de las caseínas del queso
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1976)In most cheese varieties β-casein is more resistant to proteolysis than, αs-casein. This greater relative resistance has been ascribed to such lactors as cheese moisture content, aw, pH and proteins, minerals, calcium and ... -
Influencia de las variantes genéticas de la B-lactoglobulina sobre el pH, caseína total: rendimiento en cuajada en ovejas
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1993)The incidence of 13-lactoglobulin variants (f3¬Lg) on milk pH, caseins content and curd yield has been analysed on 918 Manchega sheep, under Official Milk Recording, in the CERSYRA of Valdepeñas (Ciudad Real). For the B-Lg, ... -
Principales componentes químicos y parámetros físicos del queso de la Serena
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1979)The gross chemical composition, some mineral compounds, pH and aw of fourteen samples of commercial "Serena" cheese have been determined. Mean values for chemical components (as p. 100 of total weight) were: moisture 41.8, ... -
Proteolisis del queso manchego: caseínas y productos de degradación insolubles
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1981) -
Screening de las cepas proteolíticas del queso tipo manchego y acción de las proteasas de las suspensiones de células sobre la as y β-caseina
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1977)A collection of 58 proteolytic strains from 21 samples of commercial manchego type cheese has been constituted by screening techique on SMCA medium. The cell suspensions in caseinate solution, of the different isolated ...