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dc.contributor.authorMartos Peinado, Josées_ES
dc.contributor.authorFreire, V.es_ES
dc.contributor.authorRodríguez Alcaide, J.J.es_ES
dc.contributor.authorRodríguez Zapatero, M.es_ES
dc.contributor.authorIssaly, L.es_ES
dc.date.accessioned2010-04-12T12:10:33Z
dc.date.available2010-04-12T12:10:33Z
dc.date.issued2003
dc.identifier.issn1885-4494
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10396/2925
dc.description.abstractAlthough most argentinian ecological products are targeted for export markets, domestic markets show signs of slow, but sustained growth. In order to assess the perception and willingness to purchase a new product (an organic cheese), attitudes and consumer behaviors were studied among consumers in Rio Cuarto. Data collection methods used in the survey were personal interviews with semi-structured questionaries and tasting of the new product. Bivariate and multivariate statistical analysis were performed. It was found that the willingness to pay a premium of 25 to 35 percent for this new product was associated with: social-economical variables as well as others related to food quality, like additive free and those concerned with specific attributes of the cheese such as brand and packaging. However, price and its organic label had more influence on the products valuation and potential buying decision.en
dc.description.abstractSi bien la producción ecológica argentina se ha destinado principalmente al mercado externo, el mercado interno manifiesta signos de crecimiento, lento, pero sostenido. Con el objetivo de conocer la valoración de los consumidores hacia un queso ecológico se estudiaron las actitudes y el comportamiento de los consumidores de la ciudad de Río Cuarto. La investigación se implementó a través de encuestas semiestructuradas, basadas en entrevistas personales a las familias y degustación del nuevo producto. Se realizaron análisis estadísticos bivariados y multivariados. La voluntad de pagar un sobreprecio de 25 a 35 p.100 por el nuevo producto se asoció a variables socioeconómicas, como así también a variables relacionadas con la calidad alimentaria (ausencia de conservantes y aditivos) y con atributos específicos del queso, como marca y presentación. Sin embargo, el precio del producto y su imagen de calidad ecológica fueron los factores que fundamentalmente incidieron en la valoración del producto y la decisión potencial de compra.es_ES
dc.format.mimetypeapplication/pdfes_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.publisherUniversidad de Córdoba, Servicio de Publicacioneses_ES
dc.rightshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/es_ES
dc.sourceArchivos de zootecnia 52 (199), 359-370 (2003)es_ES
dc.subjectProductos ecológicoses_ES
dc.subjectCalidad alimentariaes_ES
dc.subjectLeche de vacaes_ES
dc.subjectValoración de atributoses_ES
dc.titleEl mercado de un queso ecológico. Variables asociadas a su valoración (Río Cuarto, Argentina)es_ES
dc.title.alternativeOrganic cheese market (Río Cuarto, Argentina). Valuation associated variablesen
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articlees_ES
dc.relation.publisherversionhttp://www.uco.es/organiza/servicios/publica/az/az.htmes_ES
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES


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