• Efecto del número de lactación sobre la aptitud de la leche a la coagulación por el cuajo en la raza ovina manchega 

      Garzón Sigler, A.; Aparicio Ruiz, F.; Vera y Vega, A.; Méndez Medina, D.; Martínez Hens, J. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1993)
      A total of 918 lactations of Manchega sheep breed with the same parturition time were analysed, quantifying the amount of milked milk, total proteins and total caseins, and the values of the technological indexes that ...
    • Influencia de las variantes genéticas de la B-lactoglobulina sobre el pH, caseína total: rendimiento en cuajada en ovejas 

      Garzón Sigler, A.; Aparicio Ruiz, F.; Vera y Vega, A.; Méndez Medina, D.; Martínez Hens, J. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1993)
      The incidence of 13-lactoglobulin variants (f3¬Lg) on milk pH, caseins content and curd yield has been analysed on 918 Manchega sheep, under Official Milk Recording, in the CERSYRA of Valdepeñas (Ciudad Real). For the B-Lg, ...
    • Polimorfismo y actividad enzimática de la colinesterasa plasmática (CHE) en pollos 

      Garzón Garrido-Espiga, R.; Garzón Sigler, A.; Martínez Hens, J.; Rodero Franganillo, Antonio (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1989)
      Four c 1 nesterasic phenotypes in the blo plasma of chickens were identified. The technique of horizontal electrophoresis on polyacrylamide gel was used. These phenotypes also found by Csuka and Petrovsky (1968) and Alvarez ...
    • Producción de carne de ovino mayor en raza merina. I. Valoración y clasificación de canales 

      Aparicio Ruiz, F.; Cruz Mira, M.; Domenech García, V.; Martínez Hens, J.; Méndez Medina, D.; Peña Blanco, Francisco; Garzón Sigler, A. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1991)
      Carcases of 200 merino sheep were appraised visually and objectively. Mean age was 6.1 years and mean weight at slaughter was 40.21 kg giving a carcase yield of 19.78 kg (48.9%). Assessment of the carcass gave mean values ...
    • Relación entre la F3-lactoglobulina y los índices tecnológicos en ganado ovino manchego 

      Montoro Angulo, V.; Garzón Sigler, A.; Aparicio Ruiz, F.; Martínez Hens, J.; Méndez Medina, D. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1993)
      In order to quantify the incidence of milk proteins on cheesemaking indexes, a study on 3672 Manchega sheep milk samples has been performed. The medium values obtained for those indexes are: curdling time (TC)= 40.13±0.37 ...
    • Variabilidad genética de caseínas en la raza ovina Merina 

      Garro, G.; Serrano Moyano, B.; Garzón Sigler, A.; Martínez Hens, J.; Chianese, L. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1999)
      The genetic polymorphism on Merina ewe milk was investigated, using polyacrylamide gel electrophoresis at pH 8.6 and ultra thin-layer isoelectric focusing techniques, according to Krause et al. (1988), and Chianese et al. ...