Listar Departamento de Bromatología y Tecnología de los Alimentos por autor "8a8b6fbf-d23c-4fd2-8d4b-5fc5df24d132"
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Antimicrobial activity of Lactiplantibacillus plantarum against shiga toxin-producing
Ruiz, María Julia; García, Mauro Daniel; Medina Canalejo, Luis M.; Krüger, Nora; Padola, Nora L.; Etcheverría, Analía Inés (Oxford, 2023)Aims The aim of the present work was to characterize the Lactiplantibacillus sp. LP5 strain, isolated from pork production, and identify bacteriocin-like inhibitory substances produced by this strain. Methods and Results In ... -
Aplicación de encuestas on line en el desarrollo de prácticas alimentarias abiertas y encadenadas
Moreno Rojas, Rafael; Cámara Martos, Fernando; Amaro López, Manuel Ángel; Gómez Díaz, R.; Vioque Amor, M.; Molina Recio, Guillermo; Medina Canalejo, Luis M. (UCOPress, 2017)Se han desarrollado encuestas on-line en diferentes asignaturas que tenían el uso de este tipo de herramientas como elementos de apoyo para el desarrollo de alguna de sus competencias. En función de los conocimientos previos ... -
Aprendizaje autónomo de alumnos de los grados de Ciencia y Tecnología de los Alimentos y Veterinaria mediante el empleo de las TICs en la planta piloto de la Universidad de Córdoba
Vioque Amor, M.; Gómez Díaz, R.; Moreno Rojas, Rafael; Jordano-Salinas, R.; Millán Pérez, Mª del Carmen; Garzón Sigler, A.; Molina Recio, Guillermo; Ferrer Bas, Susana; García Valverde, Rosa María; Figueroa Sánchez, Antonio; Medina Canalejo, Luis M. (UCOPress, 2018)Con la finalidad de dotar a los estudiantes de los últimos cursos de los grados de Ciencia y Tecnología de los Alimentos y Veterinaria de las herramientas necesarias para fomentar el aprendizaje autónomo en instalaciones ... -
Behavior and effect of combined starter cultures on microbiological and physicochemical characteristics of dry- cured ham
Toledano, A.M.; Jordano, Rafael; Medina Canalejo, Luis M.; López-Mendoza, María Carmen (Springer, 2019)The behaviour of two combined starter cultures and their influence on the microbiological and physicochemical characteristics of dry-cured ham have been evaluated. Three lots of dry-cured hams were tested during processing ... -
Characterization of the gastronomy of the city of Córdoba: Demographic influence
Moreno Rojas, Rafael; Moreno Ortega, Alicia; Medina Canalejo, Luis M. (Elsevier, 2020)Córdoba's gastronomy is characterized by the excellency of the typical dishes found in this city. Based on the above, a survey of the population has been promoted to permit us to obtain information on the recognition of ... -
Influence of Food Matrices and the Population of Interfering Microorganisms on the Determination of Listeria monocytogenes by Conventional Methods and VIDAS
Estévez, Maribel; García-Viejo, Fernando; López, Mª Carmen; Jordano-Salinas, R.; Medina Canalejo, Luis M. (MDPI, 2021)In this study, the possible influence of the food matrix and the interfering population of microorganisms on the detection and count of Listeria monocytogenes in three common foods of the Spanish diet (Spanish omelette, ...