Listar Departamento de Microbiología por autor "Espejo Serrano, José"
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La actividad proteolítica sobre la caseina como prueba complementaria rápida en la identificación de estafilococos
Espejo Serrano, José; Cuello Gijón, F.; Garrido Contreras, A. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1977)For the study the 150 staphylococcal strains —of human and animal origin¬it has been carried out the tests of mannitol (aerobic and anaerobic), DN-ase, coagulase,hemolysis and proteolytic activity on casein and gelatin. ... -
Brucelosis equina: estudio serológico de algunos casos
Uceda Gaitán, A.; Serrano de Burgos, E.; Cuello Gijón, F.; Anguiano Benito, A.; Garrido Contreras, A.; Espejo Serrano, José (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1983)A serologic study has been carried out of 20 serum samples from mares with different pathologic process (abortions and poll-evil). The 60.000 p.100 of the adults ,mares, show positive title in agglutination test with B. ... -
Cepa de Bacillus Alvei con capacidad reductora sobre los nitratos
Miranda Entrenas, S.; Espejo Serrano, José; Garrido Contreras, A.; Cuello Gijón, F. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1978)From combs, with typical characters of European foulbrood it has been found a strain of B. alvei with reducer capacity for nitrates and growing in Saboureaudglucose medium. -
Contribución al estudio del espectro antibacteriano in vitro del cefamandol
Pérez Ferried, M. Dolores; Garrido Contreras, A.; Espejo Serrano, José (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1979)It has been done an in vitro study about the antibacterial activity of Cefamandole with 459 bacterial strains of different origin. Wi have found a good sensibility to the antibiotic for the Brucella (B. abortus), ... -
Estudio comparado de tres métodos para catalogar la calidad microbiológica de la leche cruda en zonas de clima cálido
Espejo Serrano, José (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1977)A comparison was made between the bacteriological quality grades, given to the same milk samples by the Standard Plate Count (SPC), the Methylene Blue Reduction Fest (MBRT) and the Resazurine Reduction Test (RRT); both the ... -
Estudio comparativo entre el método estandar y la técnica mejorada con SMCA para la detección y recuento de bacterias proteolíticas
Pérez Ferried, M. Dolores; Espejo Serrano, José (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1978)For the detection and count of proteolytic bacteria in 83 samples of raw milk we have used the standard method (A.P.H.A., 1967) and the improved technics by Martley et at, 1970, with SMCA (Standard Method Caseinate Agar). ... -
Screening de las cepas proteolíticas del queso tipo manchego y acción de las proteasas de las suspensiones de células sobre la as y β-caseina
Esteban, M. Asunción; Martínez, Pilar; Muñoz, M. Teresa; Espejo Serrano, José; Marcos, A. (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1977)A collection of 58 proteolytic strains from 21 samples of commercial manchego type cheese has been constituted by screening techique on SMCA medium. The cell suspensions in caseinate solution, of the different isolated ...