Listar Tesis Doctorales UCO por autor "Prats Pérez, Elena"
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Aproximaciones genéticas y moleculares para la mejora de la avena por resistencia a estreses bióticos y abióticos
Montilla Bascón, Gracia (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 2014)La avena es un cultivo de origen mediterráneo presente de forma tradicional como cultivo de grano y forraje, siendo el cuarto cereal en importancia en España, solo superado por trigo, cebada y maíz. Sin embargo, la sequía ... -
Identificación y caracterización de fuentes de resistencia a sequía en guisante
Iglesias García, Rebeca (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 2012)Pea (Pisum sativum L.) is the first grain legume in Europe and the second in the world. Major constraints for its cultivation include abiotic complex stresses such as drought. Both, the availability of resistance sources ... -
Improving oat for adaptation to Mediterranean environments
Canales Castilla, Francisco José (Universidad de Córdoba, UCOPress, 2019)Oat (Avena sativa L.) is a nutritionally important cereal crop cultivated in most parts of the world as both, food and fodder. This cereal is better adapted to temperate and humid climate than to the drier Mediterranean ... -
Mejora de la avena por resistencia a enfermedades y para la adaptación a ambientes mediterráneos
Gallego Sánchez, Luis Miguel (Universidad de Córdoba, UCOPress, 2023)Oat (Avena sativa L.) is a cereal worldwide distributed and of great importance for both human and animal consumption. Although its center of origin is in the fertile crescent, its development as a primary crop took place ... -
Resistencia a estreses bióticos y abióticos en avena
Sánchez Martín, Javier (Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 2012)Oat is an important grain and forage crop cultivated over than 9 million hectares globally. However, drought and biotrophic fungal diseases, such as crown rust (Puccinia coronata f. sp. avenae) and powdery mildew (Blumeria ...