Listar DBTA-Artículos, capítulos... por fecha de publicación
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Estudio comparado de la composición en ácidos grasos esterificados del queso de Los Pedroches obtenido a partir de cuajo animal y cuajo vegetal
(Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), 1995) -
Una estatua singular: la del perro de los entierros
(Real Academia de Córdoba, de Ciencias, Bellas Letras y Nobles Artes, 1996) -
La protección de los animales durante la matanza: consideraciones culturales y de higiene de la carne en relación con la normativa legal de la Unión Europea
(Real Academia de Córdoba, de Ciencias, Bellas Letras y Nobles Artes, 1996) -
Parámetros de estabilidad de alimentos de humedad alta para consumo animal
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1996)In the present work were analyzed the stability conditions of a group of high moisture petfoods. The samples considered complete preserves forming part of a widest study which are included lowmoisture animal feed. It was ... -
Influence of different follicular fractions on in vitro maturation of immature bovine oocytes
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1997)Three experiments were carried out to investigate whether cumulus cells, Bovine Follicular Fluid (BFF) and granulosa cells, when added as supplements to the maturation medium, support the in virto maturation of immature ... -
Efecto del método de selección de esperma congelado de bovino sobre los índices de fecundación y división in vitro
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1997)In the present work, the effect of two selection methods of bovine frozen sperm on in vitro fertilization and cleavage rates of in vitro matured and fertilized bovine oocytes was evaluated. Two usual sperm selection systems ... -
"Guía del veterinario inspector" de Juan Morcillo Olalla, 1858: primer libro mundial sobre la materia
(Real Academia de Córdoba, de Ciencias, Bellas Letras y Nobles Artes, 1998) -
Influence of human and bovine insulin on in vitro maturation, fertilization and cleavage rates of bovine oocytes
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1998)The present study was carried out to determine the effects of supplementation of the maturation media with human or bovine insulin on in vitro maturation, fertilization and cleavage rates of bovine oocytes. Cumulus-intact ... -
An improved method for chromosome preparations from bovine oocytes and zygotes obtained by in vitro maturation and fertilization techniques
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1998)Matured bovine oocytes and zygotes obtained by in vitro maturation and fertilization techniques (IVM and IVF) were cytogenetically prepared by using an improved method for chromosome preparations. The method, which involves ... -
In vitro bovine embryos production: influence of serum and hormonal supplementation
(Universidad de Córdoba, Servicio de Publicaciones, 1999)On study the effect of different serum and hormonal supplements, when added to the maturation medium, on the in vitro maturation and subsequent fertilization and cleavage process of bovine oocytes. The oocyte maturation, ... -
Influencia de hábitos alimentarios sobre las concentraciones de pesticidas organoclorados en tejido adiposo
(Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos, 2002)Fueron evaluados los niveles de residuos de pesticidas organoclorados (p,p’-DDE, HCB, g-HCH, aldrín) presentes en 123 muestras de tejido adiposo mamario obtenidas de mujeres residentes en Córdoba (España). Además, se ... -
Metales pesados en gurumelo (Amanita ponerosa)
(Editorial Agrícola Española, 2003)Se han analizado un total de 116 muestras de gurumelos (Amanita ponderosa) procedente de diversas zonas en 6 localidades de las provincias de Huelva, Jaén y Sevilla (Andalucía). Cada muestra obtenida fue acompañada de una ... -
Modelización predictiva del desarrollo bacteriano en los alimentos
(RACVAO, 2004) -
Caracterización de mieles en Sierra Morena
(Consejo Social de la Universidad de Córdoba, 2009) -
Sanidad y Seguridad Alimentaria en el ganado porcino ibérico del Valle de los Pedroches
(Consejo Social de la Universidad de Córdoba, 2009) -
Diseño y Programación de un Software Experto Aplicable al Control de Calidad “NIRS Online” en la Fábrica de Piensos de la Cooperativa COVAP
(Universidad de Córdoba, 2010)En este Trabajo se aborda el diseño y la programación de un software inteligente capaz de controlar de forma automática, mediante tecnología NIRS y sobre la propia línea de producción, la calidad de los piensos de una ... -
How often do references need to be measured when using a near infrared diode array spectrometer
(Sage, 2010)The stability of a diode array spectrometer in the near infrared region has been investigated in two experiments where the frequency of passing of dark and white references, which need manual intervention, was varied. In ... -
Food Safety Risk Management
(INTECH, 2011)It is a principal aim of governments to assure the safety of societies in all sectors. In the food field, safety has been dealt with for a long time by making decisions in an empirical manner. Recently, risk management ... -
Optimization of NIR Spectral Data Management for Quality Control of Grape Bunches during On-Vine Ripening
(MDPI, 2011)NIR spectroscopy was used as a non-destructive technique for the assessment of chemical changes in the main internal quality properties of wine grapes (Vitis vinifera L.) during on-vine ripening and at harvest. A total of ... -
Nutriplato 2.0
(Consejo Social de la Universidad de Córdoba, 2012)La propuesta presenta una herramienta informática -Nutriplato- que permite realizar cálculos de valoración nutricional de recetas o formulación de platos para la alimentación humana. En la actualidad, titulados de ...